Doğallık, Kusursuz Saç Çizgisi ve Sımsıkı Bir Görünüm. Maksimum Greft Mükemmel Sonuçlar.

Saç Ekim Doktoru

Dr. Özlem Helvacıoğlu

Dermatoloji Uzmanı

Saç dökülmesi mevsimsel değişiklikler, stres, demir eksikliği, hormon bozuklukları nedeniyle meydana gelebilir. Ancak uzun süreli saç dökülmeleri ciddi hastalıkların belirtilerinden biri olabilir. Mevsimsel değişiklikler, stres, demir eksikliği ve hormon bozuklukları saç dökülmesine neden olabilir. Ancak uzun süren saç dökülmeleri ciddi hastalıklardan kaynaklanabilmektedir. 

Saç dökülmesi erkeklere özgü olduğu düşünülse de kadınların da zaman zaman karşılaştığı bir problemdir. Günlük olarak 50 ile 100 saç teli arasında dökülme normaldir. Bunun üstündeki rakamlarda dökülme söz konusuysa bir uzmana danışılmalıdır. Saç dökülmesi saç lazeri, PRP gibi çeşitli saç tedavileriyle azaltılabilse ya da önlenebilse de yoğun dökülme yaşanmış kişilerde kalıcı çözüm olarak saç ekimi operasyonu gerçekleştirilmektedir.

Saç Dökülmesi Neden Olur?

👉 Genetik Faktörler

👉  Deri Problemleri

👉 Yanlış Beslenme Alışkanlıkları

👉 Vitamin ve Mineral Eksikliği 

👉 Vajinal Kuruluk

👉 Hormonal Sorunlar

👉 Doğum, Kemoterapi, Stres veya Depresyon

Saç Dökülmesi Çeşitleri

👉 Erkek Tipi Saç Dökülmesi

👉  Saç Kıran Tipi Saç Dökülmesi

👉 Tirot Hormonlarına Bağlı Saç Dökülmesi

👉 Vitamin Eksikliğine Bağlı Saç Dökülmesi

👉 Strese Bağlı Saç Dökülmesi .

👉 Diş Çürüklerine Bağlı Saç Dökülmesi

👉 Erkeklerde Saç Dökülmesi

Saç Ekimi ve Tedavileri

Saç dökülmesi Mezoterapi, PRP, Kök Hücreli Saç Ekimi gibi çeşitli saç tedavileriyle azaltılabilse ya da önlenebilse de yoğun dökülme yaşanmış kişilerde kalıcı çözüm olarak saç ekimi operasyonu gerçekleştirilmektedir.

Saç Mezoterapisi

Saç mezoterapisi, saç dökülmesinde kullanılan etkili bir tedavi yöntemidir. Vitamin, antioksidan, mineral ve dolaşım düzenleyici maddeler mikro iğnelerle saçlı deriye enjekte edilir. Enjeksiyonlar yaklaşık 1 cm aralıklarla yapılır, ardından saç derisine masaj uygulanır.

Uygulama hem erkeklere hem de kadınlara uygun olup, 5 gün arayla toplamda 5-10 seans yapılmalıdır. Uygulama sırasında acı veya ağrı hissedilmez. Saç mezoterapisi yılda bir kür halinde veya aylık destek takviyesi olarak uygulanabilir, bu sayede saç dökülmeleri durdurulur ve yeni saç çıkışı teşvik edilir. İlk seansın ardından saçlar canlanır ve parlaklık kazanır.

PRP Saç Tedavisi

Saç dökülmesi sorunu için etkin bir yöntem olan PRP işlemi, hastanın kanından elde edilen özel bileşenlerin saç köklerine enjekte edilmesini içerir. Fibroblast adı verilen besleyici kısım, dökülen bölgeye enjekte edilerek özendirici etki sağlar. Genetik saç dökülmelerinde özellikle etkilidir. Saç mezoterapisi ile kombinasyon halinde de kullanılabilir.

Saça Kök Hücre Tedavisi

Kulak arkasından alınan saç kökleri içeren deri parçaları özel bir cihazla küçük parçacıklara ayrıştırılır. Daha sonra bu parçalar çözelti haline getirilir ve saç dökülmesi yaşanan bölgelere enjekte edilir. Tedavinin en önemli avantajları, tek seanslık ve hastanede yatış gerektirmeyen bir işlem olmasıdır. Tedavinin sonuçları 3-6 ay içerisinde görülebilir. Tedavi ile zayıf saç folikülleri güçlenir, ince saçlar iyileştirilir, saç uzaması desteklenir ve dökülme kontrol altına alınabilir. Tedavi erken dönemde, saç kökleri henüz yok olmadan başvurulmalıdır. Tedavinin etkinliği hastaya ve saçın durumuna bağlıdır. 

Ağrısız, Güvenli, Hızlı ve Etkili

Safir FUE Saç Ekimi Nedir?

Teknolojinin ilerlemesiyle saç ekimi teknikleri ve saç dökülmesi tedavileri sürekli gelişmekte. Özellikle saç ekimi operasyonları, kullanılan araçların gelişimiyle büyük ilerleme kaydediyor.

Günümüzün en gelişmiş saç ekim tekniği olarak kabul edilen FUE yöntemi, sürekli artan başarılar elde ediyor. Özellikle safir uçlu özel cihazların kullanıldığı Safir FUE saç ekimi yöntemi, alandaki başarıyı daha da ileri taşıyor.

Uzun yıllardır uygulanan ve dünya genelinde kabul görmüş olan FUE saç ekimi yöntemi, safir uç teknolojisiyle başarısını ve konforunu sürdürüyor. Safir FUE sayesinde daha hızlı iyileşme süreçleri ve daha doğal sonuçlar elde edilebiliyor.

  • İyileşme süresi kısadır
  • Safir uçlar ile işlem yapılır
  • Daha sık saç ekimi yapılır
  • İyileşme süreci konforlu geçer
  • Doku tahribatı az olur

Safir FUE Saç Ekiminin Aşamaları

1. Hazırlık Aşaması Saç ekimi öncesinde saçlar toplanır ve ekim yapılacak alan dezenfekte edilir. Bu aşamada anestezi uygulaması gerçekleştirilir. Operasyonun konforunu belirleyen bu hazırlık aşaması oldukça önemlidir.

2. Saç Köklerinin Toplanması Safir FUE yönteminde, çapları saç köklerine göre değişen mikro uçlar kullanılarak saç kökleri mikro motor ile greftler halinde donör bölgeden toplanır.

3. Kanal Açılması Küçük (mikro) kanallar açılarak iyileşme sürecini hızlandırmayı amaçlayan bu aşamada saçın açısı, yönü ve sıklığı belirlenir. Bu aşama, saç ekiminin başarısında kritik bir rol oynar.

4. Saç Köklerinin Ekilmesi Toplanan saç kökleri önceden açılan kanallara yerleştirilir. Özellikle safir uçlar kullanılarak açılan kanallar sayesinde saç kökleri daha yakın ekilir. Doğal saç açısı göz önünde bulundurularak kökler ekilir ve doğal sonuçlar elde edilir.

İğnesiz Anestezi ile Konforlu Saç Ekimi

Saç ekimi işlemi öncesinde lokal anestezi uygulanırken iğne kullanımı yerine özel anestezi aletleri tercih edilir. Bu aletler, basınçlı bir püskürtme sistemiyle anesteziyi cildin altına ileterek ağrısız bir deneyim sunar. Bu yöntem, etkisinin hızlı başlaması ve daha geniş alanlara yayılması sayesinde daha fazla konfor sağlar. İğne korkusu olanlar veya rahat bir işlem isteyenler için bu teknik büyük bir avantaj sunar.

Sıkça Sorulan Sorular

Saç Ekimi Nedir?
Saç ekimi, saç dökülmesi sorunu ya da saç kaybı yaşayan kişilerde seyrelme ve kellik sorununa doğal ve kalıcı bir çözüm yoludur. Saç kökünün artık aktif olmadığı, saçsızlığın oluştuğu alanlara sağlıklı saç köklerinin mikro cerrahi yöntemlerle nakledilmesi işlemine saç ekimi adı verilmektedir. Saç ekiminde dökülen bölgeye, hastanın kendi sağlıklı saçları eklenmektedir. Saç ekimi tamamen kişiye özel planlanır ve uygulanır. Saç ekimi operasyonuyla hastanın genellikle ense bölgesindeki dökülmeye dirençli saç kökleri toplanır ve seyrelme olan ya da tamamen dökülmüş olan kısımlarda açılan kanallara ekilir. Amaç; baş bölgesinde ekim yapıldığı belli olmayacak doğallıkta, kalıcı bir şekilde saçlı görünüm kazandırmaktır. Saç ekim işlemi aslında küçük bir cerrahi operasyondur. Bu nedenle uzman ve bu konuda deneyimli doktorlar ve ekip tarafından hastane ortamında yapılması en güvenli yoldur. Saç ekimi uygulaması ile kişiye kendi saçları hiç dökülmemiş gibi kalıcı olarak kazandırılmaktadır. Saç ekiminde amacımız; kişiye modern tıbbi uygulamalarla konforlu bir şekilde doğal saçlı görünümü tekrar sağlamaktır.
Neden saç kaybı olur?
Saç kaybının en önemli nedenlerinden biri genetik kodlanma özelliğidir; ancak ilerleyen yaş, travmatik yaralanmalar sonrası veya çeşitli tıbbi rahatsızlıklar sonucunda da oluşabilmektedir. Doktor kontrolü ile teşhisi konulduktan sonra donör saha da yeterli saç kökü olan tüm kişilere saç ekimi başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Sadece kafa derisi değil kaş, bıyık ya da sakal gibi vücutta kıl olan tüm bölgelerdeki kayıplarda da ekim yöntemi başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir.
Saçım ilk günkü gibi olacak mı?
Asla saçlar dökülmeden önceki sıklıkta olmazlar. Çünkü saç ekimi yöntemleriyle alınan saçların hepsi çok daha büyük bir boşluğu örtmek için kullanılmaktadır. Alan büyüdükçe saçın cm2'deki sıklığı azalmaktadır. Açık alan küçük olunca daha sık, geniş olunca daha seyrek olarak görüntü vermektedir.
Saç ekimi nasıl yapılıyor?
Uygulamada genellikle enseden alınan saç kökleri, hedeflenmiş saçsız bölgeye ekilmektedir. Alınan bu saç köklerine greft denilmektedir. Seyrek olarak bazı durumlarda kişinin ensesinde ya da şakak bölgesinde yeterli yoğunlukta sağlıklı saç bulunmamaktadır. Bu gibi durumlarda kişinin kolları ya da göğüs duvarı gibi kıl içeren başka bölgelerinden de saç kökü alınabilmektedir. Uygulama, saç kaybının miktarına bağlı olarak bir kaç saatte gerçekleşmektedir. Saçsız alan çok büyük ise tedavinin tamamlanması için bir kaç seans gerekebilmektedir. Genellikle müdahale sedasyonla lokal anestezi altında yapılmaktadır. Saç ekiminden sonra baş kısmına özel bir bandaj uygulanmaktadır. Kişi 1-2 saat sonra taburcu edilmektedir. Çok az görülse de ağrı durumlarına karşı ağrı kesiciler ile kontrol sağlanmaktadır. Genellikle 3 günlük ev istirahatı sonrası baş kapalı olacak şekilde iş hayatına dönülebilmektedir. İlk pansuman 5. gün yapılmaktadır.
Saç ekimi kimlere uygulanabilir?
Saç ekimi için kişinin tıbbi geçmişi ve kontrolleri dikkate alınarak kişinin ekim işlemine uygun olup olmadığı belirlenir. Genetik ya da hormonal nedenlerle saç dökülmesi yaşayan kişiler, daha önce saç ekimi yaptırmış ancak memnun olmayan kişiler, saçları seyrek ya da kalın olmayan kişiler, bakım ve tedaviye vakit ayıramayan kişiler, saçları dökülen kişiler saç ekimi uygulaması yaptırabilmektedir.
Saç ekimi ağrılı bir işlem midir?
Saç ekiminden önce hastanın ağrı hissetmesini engellemek için püskürtme yöntemi kullanılarak ağrısız anestezi uygulanır. Böylece ekim bölgesinin uyuşması sağlanır. Püskürtülerek yapılan ağrısız anesteziden sonra uyuşan bölgedeki anestezinin etkisini arttırmak için lokal anestezi uygulanır. Böylelikle saç ekimi esnasında herhangi bir ağrı, sızı hissiyatı oluşmamaktadır.
Saç ekimi için hangi yöntemler kullanılıyor?
Saç ekimi işlemlerinde; iz bırakmayan FUE ya da ensede hafif bir iz bırakabilen yöntemleri başarıyla uygulanmaktadır. FUE yönteminde saç kökleri tek tek alınarak eksik olan bölgelere ekilirken, yönteminde enseden saç içeren bir deri hattı çıkarılmaktadır. Saç ekimi yapılacak kişinin, verici alan olarak kullanılmak üzere başarkası ve yan taraflarında sağlıklı saçları olmalıdır. Saç rengi, sertlik derecesi, dalgalı ve gür olması gibi diğer faktörler de yapılacak işlemin sonucunu etkilemektedir. Hangi yöntemin tercih edileceğine saç ve kafa deri analizi sonrası kişinin de öncelikleri göz önünde tutularak birlikte karar verilmektedir. Çoğunlukla iz bırakmayan FUE yöntemi tercih edilse de, bazı durumlarda yönteminin de uygulanması gerekebilmektedir. Saç ekimi sadece kellik için değil seyrelmiş bölgelerde saç yoğunluğunu artırmak için de uygulanabilir. Genellikle müdahale sedasyonla lokal anestezi altında yapılmaktadır. Saç ekiminden sonra baş kısmına özel bir bandaj uygulanmaktadır. Kişi 1-2 saat sonra taburcu edilmektedir. Çok az görülse de ağrı durumlarına karşı ağrı kesiciler ile kontrol sağlanmaktadır. Genellikle 3 günlük ev istirahatı sonrası baş kapalı olacak şekilde iş hayatına dönülebilmektedir. İlk pansuman 5. gün yapılmaktadır.
Saç ekimi sonrası ekilen saçlar dökülür mü?
Ekilen saçlar, ekim işlemini takip eden bir kaç hafta içerisinde dökülmektedir; ancak bu normal bir durumdur. Çünkü dökülen saçlar 3-4 ay sonra tekrar çıkacaktır. Bu geçici dökülme düzeldikten sonra ekilen saç kökleri karakterlerini korur ve dökülmez. Fakat aynı bölgedeki orijinal saçlar zaman içerisinde dökülmeye devam edebilir ve saç yoğunluğunun azalmasında bağlı olarak gelecekte yeni bir saç ekimi planlanabilir. Cerrahi sonrası saç kaybı ilerleyici olarak devam edebilir. Özellikle de yeni saç çizgisi bölgesinde doğal olmayan bir görünüm meydana gelirse ileri dönemde yine artı bir cerrahi girişim gerekebilir.
Saç ekimi uygulamasının bilinçsiz yapılmasının ne tür riskleri vardır?
Her tıbbi girişim gibi saç ekimi de uygun koşullarda yapılmadığında bazı riskler taşıyabilmektedir. Ancak saç ekimi uygulaması, deneyimli bir plastik cerrah tarafından hastane ortamında gerçekleştirilirse komplikasyonlar çok nadir görülmektedir. Saç ekimi uzun süren bir uygulamadır ve kelliğin derecesine bağlı olarak 1-2 yıllık bir süreçte birkaç ekim gerekebilir. Çok nadir olsa da istenilen enfeksiyon ve belirgin yara izi gibi komplikasyonlar görülebilmektedir. Operasyon sonrası ağrı kesicilerle kontrol edilebilen ağrı, rahatsızlık hissi, bir miktar morarma ve şişme izlenebilir. Saç alınan ve ekilen bölgelerde 2-3 ay içerisinde kendiliğinden düzelen hissizlik oluşabilir.
Saç ekimi estetik bir işlem midir, tıbbi bir işlem midir?
Saç ekimi tıbbi bir işlemdir fakat estetik yanı daha ağırlıktadır. Hastanın donör sahası iyi değerlendirilip ekim yapılacak alanda ön saç çizgisi natürel belirlendiği takdirde kişinin imajına uygun tarz oluşturulabilir. Bu yanı ile tam bir estetik işlemdir.
Ekilen saçlar doğal görünür mü?
Ekilen saçların doğal görünmesi için operasyonun konusunda uzmanlaşmış doktorlar ve uzmanlar tarafından yapılması gerekir. Doğru sağlık kuruluşunda deneyimli uzmanlar tarafından yapılan saç ekim operasyonlarında ekim yapıldığı belli olmayacak düzeyde doğallık sağlanabilir. Saç ekiminde uyguladığımız Safir ve DHI teknikleri ile saçlarda maksimum sıklığı hedeflemekteyiz. Ortalama bir insanın 1 cm karede 100 tane saç teli olmaktadır. Yeni tekniklerle biz 1 cm kareye 80 folikül yani saç teli sığdırabilmekteyiz. Hastanın hayalindeki görünüme en yakın sonuç elde edilmeye çalışılmaktadır. Bunu yaparken en başta alın çizgisi göz önünde bulundurulmaktadır.
Ekilmiş saçların ömrü ne kadardır?
Ekilen saçlar iki kulak arasındaki dökülmeyen saç genetiğine sahip saçlardan alındığı için, yeni yerlerinde de aynı şekilde yani ÖMÜR BOYU kalacaktır.
Ekilmiş saç özel bakım veya belirli aralıklarla kontrol gerektirir mi?
Hayır. Ekilmiş saç da kendi saçınız olduğu için, HİÇBİR ÖZEL BAKIM GEREKTİRMEZ. Bu güne kadar saçlarınızın kesme, şekil verme, boyama, perma ve temizlik işlerini nasıl yapıyorsanız aynı şekilde devam edebilirsiniz.
Doğal Oluyor mu? Ekim olduğu Belli Oluyor mu?
Ekim tekniklerinin gelişmesiyle artık ekilen saçlar çok doğal görünmektedir. Foliküler ünite transplantasyonu ile ekilen saçların yeterince doğal görünmediği saç ekiminin karanlık yılları artık geride kalmıştır.
Ekilen Saçlar Çıkar mı Garantisi Var mı?
Deneyimli bir ekip tarafından yapılan başarılı bir operasyondan sonra , ekilen saçların tamamı büyümeye başlar. Ekilen saçların firesiz büyümesi , deneyimli saç ekimi ekipleri için çoktan sorun olmaktan çıkmıştır .
Saç çizgisi nasıl belirlenir?
Saç çizgisi kişiye özel anatomik bir hattır. Alın dokusunun bitip saç dokusunun başladığı alandan doğal saç sınırına göre belirlenir. Saç ekiminde en önemli nokta alın kasına dikkat edilmesidir. Alın kasına inilmeden, mimik kaslarına zarar verilmeden saç çizgisi istenildiği şekilde ayarlanabilmektedir. Geniş alınlı ya da saçlarının iki yanı çok boş olan kişilerde de alın çizgisine dokunulmadan saç hattı değiştirilebilmektedir. Hastanın yüz tipi, saç şekli, önceki saçlarının dökülme şekli ve alın kası, saçsız derinin durumuna göre istenilen şekil yapılabilmektedir. Hasta kendisine uygun olmayan bir saç tipi konusunda istekte bulunduysa, tıbbi zorunluluklar, yüzünün anatomik yapısı ve olası sonuçlarla ilgili bilgilendirme yapılır ve kendisine en uygun ön hat ve saç şekli belirlenir.
Saç ekimi sonrası ekilen saçlar dökülür mü?
Ekilen saçlar, ekim işlemini takip eden bir kaç hafta içerisinde dökülmektedir; ancak bu normal bir durumdur. Çünkü dökülen saçlar 3-4 ay sonra tekrar çıkacaktır. Bu geçici dökülme düzeldikten sonra ekilen saç kökleri karakterlerini korur ve dökülmez. Fakat aynı bölgedeki orijinal saçlar zaman içerisinde dökülmeye devam edebilir ve saç yoğunluğunun azalmasında bağlı olarak gelecekte yeni bir saç ekimi planlanabilir. Cerrahi sonrası saç kaybı ilerleyici olarak devam edebilir. Özellikle de yeni saç çizgisi bölgesinde doğal olmayan bir görünüm meydana gelirse ileri dönemde yine artı bir cerrahi girişim gerekebilir.
Saç ekim operasyonu nasıl yapılır?
Saç ekimi konusunda uzman doktorun belirlediği operasyon tarzına göre tıraşlı ya da tıraşsız ekim yapılabilir. Öncelikle saçlı doku ve ekim yapılacak alan planlanır. Saçlı doku işlemin seyrine göre planlanarak tıraş edilir. Lokal anestezi uygulanır ve saç kökleri mikro cerrahi aletlerle tek tek toplanır. Saçlanması istenen alana saçın çıkış yönü, saçın çıkış açısı ve yoğunluğu göz önünde bulundurularak kanallar açılır. Alınan kökler titiz ve hassas bir çalışma ile bu kanallara tek tek yerleştirilir. Tüm operasyon süresince amaç; operasyon sonrasında ekim yapıldığı belli olmayacak doğallıkta sağlıklı ve kalıcı saç görünümünü sağlamaktır. Ortalama 6 ila 8 saatte operasyon tamamlanır.
FUE Yöntemi nedir?
‘’Folicular Unite Extraction ‘’ teriminin kısaca söylemidir. Dökülmemeye kodlanmış (non androjenik) saç köklerinin yoğun olduğu ense ve kulak üstü bölgesinden kesme ve dikiş izi olmadan folliculer ünitelerin kişiye özel micro cerrahi aletlerle tek tek çıkarıldığı ve saçsız alanlara aynı gün nakledildiği yöntemdir. Lokal anestezi ya da hastanın talebine göre sedasyonla ( hiçbir ağrı acı hissetmeden ) yapılabilir.
FUE Yönteminin avantajları nedir?
Kıl kökleri tek tek ve kisiye özel mikro cerrahi aletlerle alındığı için operasyon sonrası 2-3 günde iyileşme tamamlanacak ve hiçbir iz kalmayacaktır . Donör sahanızdan ekim yapılacak alanın ihtiyacına göre maksimum sac kötü transfer edilebilir. Saç köklerinin dökülmemeye kodlanmış (non androjenik) tüm alanı homojen ve orantılı kök alınarak kullanılmaktadır. Böylece gelecek yıllarda donör sahanın tekrar kullanılması mümkün olur. Devam eden yıllar içerisinde kişinin ihtiyacı ve beklentisine göre yine aynı yöntemle ikinci veya üçüncü seans sac ekim operasyonları da yapılabilmektedir.
FUE yönteminde günlük yaşama dönüş adımları nelerdir? Kaç günde iyileşilir?
İşlemin ardından 2 gün sonra hastalar ilk yıkama ve pansuman için merkeze gelmektedir. İşlemden sonra ilk 2 gün dinlenmeleri önerilir. 2. gün bandajlar çıkarılır ve ilk yıkama yapılır. Bunun ardından günlük yaşama dönülebilmektedir. İlk yıkamadan son yıkmaya kadar yani 7-10 günlük bir süreçte saçlarda ekim yapıldığı belli olmaktadır. Kabuklanmalar görülmektedir. Son yıkamanın ardından ekim belirtileri tamamen ortadan kalkmış olur. Ardından saçların uzaması beklenir.

Bizimle İletişime Geçin

Sağlık Danışmanlarımız Sizleri Bekliyor! Hemen WhatsApp Butonuna Tıklayın ve İndirimlerden Faydalanın…